Retro SM Karaoke

2021

FINAALIT 20 - 21.08.2021 - HÄRMÄN KYLPYLÄ - Ylihärmä
Vallitseva virustilanne  rajoittaa edelleen. Rajoitukset jatkuu...
joten vastuullisena kilpailun tuottaja-järjestäjänä olemme siirtäneet finaaleja alkuperäisestä ajankohdasta. Varmempaan ajankohtaan. "Hyvää kannattaa odottaa" vaikka pidempäänkin.

RETRO SM KARAOKE 2021 käydään perinteisesti ilmoittautumis- ja  kutsukilpailuna. Sarjat yleinen ja seniorit +60 / miehet ja naiset.
1. Ilmoittautunutta / kutsuttua lähestytään puhelimitse / sähköpostitse, jossa tarkistetaan yhteystiedot ja edellytykset finaaleihin. Koska finalistimäärä on rajallinen - vastaus kyllä tai ei. Pyydetään välittömästi - tietojen tarkistamisen yhteydessä.
2. Hyväksytylle toimitetaan kutsu- ja ohjeet finaalia varten.
3. Kun finaaliehdokas on täyttänyt kutsun ohjeet ja sitoumukset. Lähetetään hänelle kirjeessä allaoleva Kunniakirja- ohjeineen.

RETRO SM Karaoken kilpailun johto finaalituomaristo:
- Jarno Mikkola, Vantaa - kilpailun johtaja
  Ohjelmatoimisto Hakkivox Oy
- Leena Porola, Tuusula - tuomariston pj, Porski Oy tj  
  FinnKaraoken "äiti"
- Marjo Nevala, Seinäjoki - artisti - laulajien edustaja
- Raisa Ahonen, Helsinki - tuottaja - Levy-yhtiön edustaja
  MelPLay

Miksaus ja äänentoisto: Pasi Lehtinen, Lammi
Juonto ja finaalin koordinointi : Petri Lehtinen, Kauniainen

Vuosi 2021 on suomalaisen karaoken juhlavuosi. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30-vuotta ensimmäisen suomalaisen karaokelevyn ilmestymisestä.
Tarkalleen maanantaina syyskuun 16 päivä 1991 tuli "uunista ulos" ensimmäinen suomalaisia kappaleita sisältävä LD (LaserDisc) Finnkaraoke niminen karaokelevy. RETRO SM Karaoke käyttää kilpailussaan aidoilla muusikoilla ja soittimilla toteutettuja Finnkaraoken kappaleita.
Finnkaraokekappaleiden kustantajana toimii edelleen Warner Music Finland.
Jokainen finaalisti saa ainutlaatuisen RETROtunnus- / Finnkaraoke 30 v juhlamitalin.
_____________________________________________________________________
ILMOITTAUTUMINEN RETRO SM Karaoken finaaliehdokkaaksi on päättynyt. 

                FINAALITULOKSET 29.8.2020

Hakkivox  palasi Suomen karaoken alkulähteille ja toteutti vuonna 2016 viime vuosadan SM-karaoken pilottijaksot. Kilpailun rekisteröinti sai nimekseen RETRO SM-KARAOKE. Ensimmäiset finaalit pidettiin Helsingin Original by Sokos Hotel PRESIDENTISSÄ kesäkuussa 2017. Viimeisimmät finaalit pidettiin Kylpylä Hotelli Rauhalahdessa, Kuopiossa huhtikuussa 2019.  

Kilpailussa käytetään niin sanottuja isojen LD Laser Disk levyjen kappaleita. PA:t on päivitetty tämän päivän vaatimusten tasolle. Laulutoteutuksissa palataan myös viime vuosisadalle. Vain laulaja näkee TV-näytöltä karaokefilmin ja tekstityksen. RETRO SM-Karaokessa on Laser Disk kuvalevyjen sisältö on sellaisilta tuottajilta, joiden LD levyjen tuotanto ajoittuu vain 1900-luvulle eli ei jatkunut enää 2000 luvulla eteenpäin. Suomalaiset pääosin perinteistä FinnKaraokea - mukana myös Suomi POP ja Flamingo ja englantilaiset Pioneerit.


                           

Avaustapahtuma syksyllä 2016 KannelKrouvi Helsinki

                                        

Ensimmäinen finaalitapahtuma Sokos Hotel Presinetti Helsinki kesäkuu 2017

KARAOKEN taustalla on  elävä musiikki

Hakkivox  on aikaansa seuraava ohjelmatoimisto.

KARAOKE on tunnetuin tuottamamme palvelumuoto.

Ajanmukaistamme laitteistojamme jatkuvasti ajan hermoille. Karaolaitteistomme sisältää peruspaketeissakin yli 10 000 kappaletta. Unohtamatta aivan uusimpiakaan hittejä. 
RETRO ja nostalgia ikivihreineen kuuluu edelleen valikoimiin.

VÄHÄN KARAOKESTA: Kappaleiden taustat (esim. FinnKaraoke - MelPlay - TATSIA - LaulavaKoira) on toteutettu lähes 100 % aidoilla soittimilla muusikoiden soittamina.
Suomeen KARAOKE? Idean alullepanijat olivat veljekset Kummola. Jääkiekkomoguli Kalervon velipoika vihjasi lähi-idässä luonaan käyneelle velipojalleen lähi-idän ihmeellisyydestä.  "Kallu" toi idean mukanaan Suomeen. Ja sai hyvät toteutusideoijat eli VipVisionin yhtiökumppanin Jarmo Porolan sekä silloisen Fazer Musiikin  Jaakko Karilaisen (vuodesta 1994 Warner Music Finland Oy). "Herrat"  löivät visaisia päitään yhteen ja päättivät aloittaa myös Suomessa karaokekappaleiden tuotannon. Syntyi syksyllä 1991 (16.09.1991) ensimmäinen ns iso Suomen kielinen 22 kappaleen Laser Disk / LD-Karaokelevy eli Finnakaraoke nro 1.  FinnKaraoken kappaleet ovat kaikki orkesteritaustaisia.
Ensimmäiset SUOMENKIELISIÄ karaokekappaleita sisältävät LD levyt toimitettiin 17.09.1991 Killiinkiin, Tampereelle ja Pataässään, Helsinkiin.  Joten spekuloinnit aiemmin toteutetuista / suomalaisista karaokeista - eivät pidä paikkaansa. Kotikaraokenauhat (VHS-suomalaiset) alkoivat tulla samoista demoista vasta tämän jälkeen.
Viiden ensimmäisen levyn taustoista ja sovituksista vastasi suuremmalta osalta "Napakymppi" pianisti / muusikko Kaj Westerlund ja mm Erik Lindström. Jonka jälkeen FinnKaraoken  "arkkitehtina"  toimi "Bumtsi Bum"  ja "Tuttu Juttu" kapellimestari / muusikko Jari Puhakka.  

Myös MelPlay on uudistanut lähes koko "repertuaarinsa" orkesteritaustaisiksi.
MelPlay / Mantopal Oy, on ylivoimaisesti suurin ja monipuolisin karaokekappaleiden tuottaja, jonka tuotannon kumppaneina ovat myös Saturnight ja SuomiKaraoke. Yhteinen tuotantomäärä jo yksin vastaa muiden tuottajien kappalemääriä ja jopa enemmän.
TATSIA on ainoa tuottaja, joka on käyttänyt kaikissa kappaleissa originaali-taustoja (alkuperäisiä).
Pohjoisen (Rovaniemi) Karaokekeskus on pientuottaja 6-8 levyn tuotannollaan.
Tuotannosta ovat poistuneet mm. Power, Magnum ja KSF

Hakkivoxin ulkomaalaiset kappaleet on valittu parhaista ja osin myös originaali-taustoista.

OHJELMATOIMISTO HAKKIVOX on pisimpään yhtäjaksoisesti Suomessa toteuttanut karaokeen tukeutuvia Suomen mestaruustasoisia kilpailuja. Aloittaen ylivieskalaisen järjestäjän yhteistyössä Karaoke Laulun Suomen Mestaruus Kilpailun karsintojen toteutusta jo 90-luvun puolesta välistä yhdessa Polarartistien kanssa.  2000-luvun vaihteeseen saakka. Jolloin tuon kilpailun toteuttaminen päättyi. HAKKIVOX tuotti 90 luvulta Radiotähti kilpailua, jonka huipennus oli Iskelmätähtikilpailu, orkesterisäestyksellä. 2000-luvun alkupuolelta HAKKIVOX alkoi toteuttamaan SM KARAOKE kilpailua eri teemoilla. Rekisteröittäen sen myös yhtiön tavaramerkiksi. 2015 yhtiö jätti Iskelmätähtikilpailun "telakalle" toistaiseksi. 

HAKKIVOX  on toteuttanut 2000-luvun alusta karaoken Suomen mestaruus kilpailua,  viime vuosina yhteystyökumppanin kera. Poisluettuna RETRO SM KARAOKE, jota Hakkivox toteuttaa yksin. 

Mm. Iskelmäkaraoke - POP & Rock-karaoken SM - Humppa, valssi, tango ja jenkka ovat Hakkivoxin aputoiminimiä kuten SM KARAOKE Starat, joka on myös yhtiön rekisteröity tavaramerkki sekä elävän musiikin taustalla toteutettava Iskelmätähti Laulukilpailu.

Yhtiölllä on rekisterissä myös lähes 10-vuotta järjestämänsä kansainvälinen laulukilpailu
FinBaltic King and Queen Karaoke ja laulukilpailu. Kahden Baltian maan taloudellisen tilanteen johdosta, kilpailu on toistaiseksi telakalla.